nye expekt Blog

Optakt: De store OL-discipliner hos nye expekt

OL 2024 i Paris er lige rundt om hjørnet, og i denne guide ses der nærmere på nogle af de største discipliner ved OL.

For mange fans af sport vil der være sat kryds i kalenderen ved nogle af de store OL-discipliner. Det gælder fx mændenes 100 meter løb, kvindernes 100 meter løb og andre atletikdiscipliner.

For Danmarks vedkommende er håndbold og badminton to store sportsgrene under OL, hvor der er gode muligheder for medaljer.

100 m løb til OL

Hvis du er en af dem, der er vild med at se de hurtigste atleter under OL, så skal du sætte kryds i kalenderen lørdag d. 3 og søndag d. 4. august, hvor finalerne i henholdsvis kvindernes og mændenes 100-meter løbes.

Hos kvinderne er 24-årige Sha’Carry Richardson blandt favoritterne til at vinde guld i 100-meterløbet til OL i Paris. Richardson er regerende verdensmester i disciplinen. Shelly-Ann Fraser-Pryce skal også nævnes. Den 37-årige løber fra Jamaica har to gange tidligere vundet olympisk guld i kvindernes 100 meter.

Hos herrerne er amerikaneren Noah Lyles en af favoritterne til at sprinte sig til guldet. Lyles vandt bronze i 200-meteren ved seneste OL i Tokyo. Italieneren Marcell Jacobs vandt guld i disciplinen i Tokyo, og han skal også nævnes som en af favoritterne.

Badminton ved OL

Alle fem badmintondiscipliner under OL i Paris starter lørdag d. 27. juli, og ni dage senere venter den sidste finale under badmintonturneringen. Det er finalen i herresingle, som spilles mandag d. 5. august.

Danske Viktor Axelsen er forsvarende olympisk mester i herresingle, og Axelsen er favorit til at genvinde det olympiske guld i Paris. Det bliver dog svært for Axelsen, for stærke spillere som Shi Yuqi, Jonatan Christie, Anthony Ginting og mange flere også deltager i turneringen – og det gør en anden dansker, Anders Antonsen, desuden også.

Hos kvinderne er den største favorit sydkoreaneren An Se-young, der er regerende verdensmester i damesingle. Hos damerne er feltet dog også meget stærkt og tæller blandt andre navne som Chen Yufei, Carolina Marin, Tai Tzu-ying og Akane Yamaguchi. Kinesiske Chen Yufei er forsvarende olympisk mester i damesingle.

Håndbold ved OL

Danmark er med i både herre- og kvindeturneringen ved OL i Paris, og det kan være, at det bliver til medaljer i begge turneringer.

Kvindernes håndboldturnering begynder torsdag d. 25. juli, og to dage senere er det herrernes tur til i Paris.

Der er finale hos kvinderne lørdag d. 10. august, og dagen efter spiller herrerne finale. Begge finaler spilles på Stade Pierre-Mauroy i Lille.

De danske håndboldkvinder er i Gruppe A sammen med Norge, Tyskland, Sydkorea, Sverige og Slovenien, og det er en gruppe, som Danmark bør gå videre fra uden de store problemer, da hele fire lande avancerer til kvartfinalerne.

Håndboldherrerneer i Gruppe B med Frankrig, Egypten, Argentina, Ungarn og Norge, og også her går fire nationer videre til kvartfinalerne. Hvis ikke Danmark formår at gå videre fra gruppespillet, vil det være en meget stor skuffelse.

Danmark og Frankrig er blandt de største favoritter hos både herrerne og kvinderne, men hos kvinderne er især Norge den største favorit til OL-guldet.

Cykling ved OL

Der er flere cykeldiscipliner ved OL i Paris, men det her afsnit fokuserer på landevejsløbene, hvor både herrerne og kvinderne skal køre enkeltstart og linjeløb.

Hos herrerne er ryttere som Mathieu van der Poel, Mads Pedersen og Wout van Aert blandt de største favoritter til at vinde OL-guldet i Paris.

Hos kvinderne skal der holdes øje med ryttere som Marianne Vos og Lorena Wiebes.

Enkeltstarten hos både kvinderne og herrerne køres lørdag d. 27. juli. Herrernes linjeløb køres ugen efter d. 3. august, og dagen efter gælder det kvindernes linjeløb.

Kajak til OL

Danmark har en del deltagere med ved kajakdisciplinerne i Paris. Den 28-årige Emma Aastrand Jørgensen stiller blandt andet til start i to discipliner, og hun har vundet medaljer ved OL de seneste to gange. Også René Holten Poulsen er med igen, og helt tilbage i 2008 i Beijing vandt han sølv med Kim Wraa i toerkajak.

Kajakdisciplinerne starter lørdag d. 27. juli med de indledende heats.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår starter OL i Paris 2024?

OL i Paris starter officielt fredag d. 26. august, men før det er der taget hul på enkelte discipliner.

Hvornår slutter OL 2024 i Paris?

Der er afslutningsceremoni på Stade de France søndag d. 11. august, og ceremonien starter klokken 20.00.

Kan jeg spille live på disciplinerne ved OL i Paris hos nye expekt?

Ja, du vil kunne finde et stort udvalg af liveodds på OL 2024 hos nye expekt.

Kan jeg spille på OL 2024 på mobilen ved nye expekt?

Ja, det kan du sagtens. nye expekt kan bruges til både iOS- og Android-enheder.

Hvor mange danske atleter er med til OL i Paris?

Omkring 120 danske atleter er med til OL 2024.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.