nye expekt Blog

Champions League finale 2024: Optakt og alt du skal vide

Det er lørdag aften kl. 21 den 1. juni, at slaget skal stå mellem tyske Borussia Dortmund og de spanske giganter fra Real Madrid i Champions League finalen 2024. Det har været en vild rejse for Dortmund til finalen, og det bliver spændende om eventyrsfortællingen for Marco Reus og Mats Hummels kan fortsætte med den ultimative triumf.

Hos Real Madrid er der naturligvis også store historier på spil, når Toni Kroos slutter karrieren på toppen med finalekampen. Det samme kan man sige om Jude Bellingham, der med kometfart har taget fodboldverden med storm. Kan kongeklubben cementere deres plads som formentlig den største og mest succesrige klub på planeten?

Champions League finale stadion - hvor og hvornår spilles den?

Kampen afvikles på det mytiske Wembley, og der er kick-off klokken 21 dansk tid. Det er tredje gang, at det ombyggede Wembley er vært for Champions League-finalen. Stadion blev sidste gang brugt til CL-finalen i 2013 og i 2011. Det originale Wembley var vært for finalerne fem gange tidligere op gennem 60'erne og 70'erne og også én gang i 1992.

Pudsigt nok var Marco Reus og Mats Hummels med til at tabe en Champions League finale på Wembley. Det skete netop i 2013 mod Bayern München.

Forventede startopstillinger

Hos Real Madrid forventes startopstillingen at se sådan ud:

Courtois; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga; Bellingham; Rodrygo, Vinícius Júnior

Hos Dortmund forventes startopstillingen at se sådan ud:

Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Can, Sabitzer; Adeyemi, Brandt, Sancho; Füllkrug

Profiler at holde øje med

Hos Real Madrid er de åbenlyse profiler Vinicius Junior og Jude Bellingham, der har været afgørende for madrilenernes succes i år.

Man kan naturligvis ikke tale om Real Madrids succes uden at nævne Toni Kroos, der har dirigeret spillet for Ancelottis tropper i så mange år. Men det er de to brasilianere i front med Bellingham bag sig, der bliver spændende at følge.

Hos Borussia Dortmund bliver det spændende at se, hvilken rolle Marco Reus kommer til at spille. Nyankomne Jadon Sancho er naturligvis også en spiller, der altid kan levere i momenter.

Men både Adeyemi, Julian Brandt og Nicklas Füllkrug har alle evnerne til at være kampafgørende, så der er rigeligt at spillere hos tyskerne at holde øje med.

Holdenes vej til finalen

Dortmund er dette års helt store overraskelse i Champions League. Dortmund var havnet i gruppe med Paris SG, AC Milan og Newcastle, men endte på imponerende vis som gruppevindere. Siden slog man netop Paris SG, PSV Eindhoven og Atletio Madrid ud af turneringen, så det er enddog meget fortjent, at de gulklædte er havnet i finalen.

Det er efterhånden forventet af Real Madrid, at man skal nå finalen i Champions League. Los Blancos er de ubestridte konger af turneringen, og også i dette års gruppespil skøjtede holdet igennem med maksimumpoint mod Napoli, Braga og Union Berlin.

Det er Real Madrids 18. finale og denne gang var man igennem en neglebidende vej til finalen, da man kæmpede mod Leipzig, Manchester City og Bayern München.

Skader og karantæner

Det er nærmest ikke til at tro, men der er ingen karantæner hos de to mandskaber, så der er altså frit valg på alle hylder for Carlo Ancelotti og Edin Terzic til at vælge sine 11 udvalgte fra.

Aurelien Tchouameni og David Alaba er begge ude med skader hos Real Madrid, men kender man Ancelotti ret, så skal Real Madrid nok klare sig uden de to profiler.

Der er lidt tvivlsspørgsmål hos et par af Dortmund-spillerne som Haller, Duranville og Bensebaini, men der er altså ikke nævneværdige skader at tale om.

Odds favoritterne

Kigger man på oddsene, er Real Madrid klare favoritter til odds 1.65 i skrivende stund. Du kan også oddse på Dortmund som vindere efter 90 minutter - her får du odds 5.50.

Der er en række odds spil at få hos nye expekt og du kan se dem alle neden for.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.