nye expekt blog banner

nye expekt Blog

Hvem vinder Superligaen 2024/25?

Den danske Superliga startede op igen fra fredag d. 19. juli, hvor AGF og FC Midtjylland spillede første kamp fra 2024/25-sæsonen.

FC Midtjylland vandt det seneste danske mesterskab, og de er også blandt favoritterne til titlen. De største favoritter er dog FC København, og længere nede i guiden kan du se mere om vinderodds på Superligaen.

Ud over FC Midtjylland og FCK er der også Brøndby og FC Nordsjælland, som måske kan spille med om titlen. Det ville dog være en overraskelse, hvis mesterskabet gik til en af de øvrige otte klubber i Superligaen.

Analyse af holdenes chancer

I dette afsnit kan du læse om de fire førnævnte klubber og deres chancer for at vinde mesterskabet.

FC Københavns chancer for at vinde mesterskabet

Der er ingen tvivl om, at Jacob Neestrups FCK-mandskab er favoritter til at vinde Superligaen i 2024/25, og det er der flere gode grunde til. Dels har FCK den dyreste trup i ligaen, men Neestrup råder også over den – på papiret – bredeste og bedste trup i Superligaen med profiler som Mohamed Elyounoussi, Viktor Claesson, Elias Achouri og Magnus Mattsson for bare at nævne nogle få.

Når 24/25-sæsonen går i gang, er FCK uden keeper Kamil Grabara, da han er skiftet til Wolfsburg, men det er han ikke den eneste, som har valgt at gøre.. Også Peter Christiansen, der var sportsdirektør i FCK fra 2021 til 2024, er taget til Wolfsburg, og Sune Smith-Nielsen har nu overtaget Christiansens job. Sune kommer til fra en stilling som udviklingsdirektør i klubben, og det bliver spændende at se, hvordan han kommer klare sig i den nye rolle.

Som erstatning for Grabara har FCK hentet Nathan Trott i West Ham, men i de seneste to sæsoner har Trott været udlejet til Vejle, hvor han har haft stor succes.

FCK har indtil videre også hentet Rodrigo Huescas og Munashe Garananga, og de åbnede Superliga-sæsonen med en kamp på udebane mod Lyngby.

FC Midtjyllands chancer for at vinde mesterskabet

FC Midtjylland har i de senere år virkelig cementeret, at de hører til i toppen af dansk fodbold. Siden klubbens første mesterskab i 2014/15-sæsonen har de vundet titlen yderligere tre gange, senest i 2023/24.

Det er endnu ikke lykkedes for FC Midtjylland at genvinde et mesterskab, men de har bestemt muligheden for det i år, da træner Thomas Thomasberg råder over en stærk trup. Med Anders Holch Povlsen i ryggen har FCM også større økonomiske muskler end tidligere. Og det kan ses i 2024/25-transfervinduet, hvor FC Midtjylland indtil videre har spenderet et stort beløb på spillere som blandt andre Denil Castillo, Adam Buksa og Pedro Bravo.

FCM har indtil videre ikke mistet store profiler fra sidste sæson, men den mest iøjnefaldende er Henrik Dalsgaard, der er skiftet på en fri transfer til AGF.

Som danske mestre fra sidste sæson skal FC Midtjylland spille europæisk fodbold i 2024/25. De ekstra kampe kan påvirke deres præstationer i Superligaen, som vi så med FCK sidste sæson, hvor de gjorde det godt i Champions League, men havde det svært i den hjemlige liga.

Brøndbys chancer for at vinde mesterskabet

I sidste sæson var Brøndby favoritter til at vinde mesterskabet inden sidste spillerunde, og de var også godt på vej mod mesterskabet, da FC Midtjylland var bagud 0-2 ved pausen mod Silkeborg. Men så blev der ellers vendt op og ned på tingene. FCM kom tilbage til 3-3, mens Brøndby tabte 2-3 til AGF, hvilket efterlod dem et point bag FC Midtjylland.

Spørgsmålet er så, om Brøndby kan tage revanche i denne sæson og vinde klubbens 12. mesterskab. En klub som Brøndby skal altid regnes blandt favoritter til mesterskabet, og i foråret fik Yuito Suzuki sit helt store gennembrud. Hvis de formår at holde på ham, Vallys og andre profiler, har de gode chancer for at kæmpe om titlen.

Brøndby har også hentet Patrik Pentz, der sidste år var udlejet til klubben fra Leverkusen. Det er også en meget stærk signing, hvilket østrigeren beviste i sidste sæson, hvor han leverede mange gode præstationer.

FC Nordsjællands chancer for at vinde mesterskabet

I FC Nordsjælland er der sket en hel del forud for 2024/25-sæsonen. For det første er Johannes Hoff Thorup, der var cheftræner for klubben i sidste sæson, skiftet til Norwich.

Dernæst er der sagt farvel til en lang række spillere: Ibrahim Osman, Andreas Schjelderup, Marcus Ingvartsen, Jeppe Tverskov, Lasso Coulibaly, Mohamed Diomandé, Martin Frese og Christian Rasmussen.

Den anden vej har FC Nordsjælland indtil videre hentet Peter Ankersen, men der forventes flere forstærkninger, inden transfervinduet lukker.

Som afløser for Johannes Hoff Thorup har FCN hentet Jens Olsen, der tidligere var assistenttræner under Thorup.

Hvis FCN skal have en reel chance for mesterskabet, skal de tre førnævnte klubber alle sammen underpræstere.

Odds på favoritterne

Herunder kan du få et overblik over alle holdene i Superligaen, og hvad de giver i odds, hvis de går hen og vinder Superligaen 2024/25.


Hvem vinder Superligaen 24/25?Odds
FC København1.75
Brøndby IF5.00
FC Midtjylland6.00
FC Nordsjælland12.00
AGF26.00
Silkeborg IF81.00
Randers FC101.00
Viborg FF101.00
AaB201.00
SønderjyskE251.00
Lyngby501.00
Vejle Boldklub501.00

*Odds pr. 1. august 2024.

Som det kan ses på tabellen, er det FCK, FCM og Brøndby, der er de største favoritter til titlen, mens FC Nordsjælland, AGF og Silkeborg er blandt outsiderne.

Du kan spille på vinderen af Superligaen ved at trykke på knappen neden for:

Tidligere vindere af Superligaen

Her kan du se en oversigt over, hvor mange mesterskaber de forskellige klubber har vundet. Det er som bekendt FC Midtjylland, der er forsvarende mestre.


HoldAntal danske mesterskaber
FC København15
Brøndby IF11
AGF5
Vejle 5
FC Midtjylland4
AaB4
Lyngby 2
FC Nordsjælland1
Silkeborg IF1
SønderjyskE0
Viborg FF0
Randers FC0

Ofte stillede spørgsmål om Superliga-mesterskabsmulighederne

Hvem er favoritter til at vinde Superligaen 2024/25?

FCK er de største favoritter til at vinde titlen, efterfulgt af FC Midtjylland og Brøndby.

Hvad er oddset på, at FCK vinder Superligaen 2024/25?

FCK giver odds 2.00 som vinder af ligaen.

Hvad er oddset på, at Brøndby vinder Superligaen 2024/25? Brøndby giver odds 5.00 for at vinde Superligaen 2024/25.’


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.