nye expekt blog banner

nye expekt Blog

Optakt: Champions League 2024/25

Champions League 2024/25 står for døren, og vi ser frem til endnu en begivenhedsrig turnering med nogle af verdens bedste fodboldklubber. Sæsonen markerer også det nye ligaformat, der er blevet introduceret for gøre turneringen endnu mere spændende fra start af, og hvor de største hold kommer til at bide skeer med hinanden i det indledende ligaformat.

For denne turnering har sin unikke historie med at samle alle de bedste hold til at kæmpe om det samme trofæ over en hel sæson. Endnu en gang kommer vi til at opleve hold som de forsvarende mestre fra Real Madrid, Liverpool med deres European Nights på Anfield, altid målsøgende Bayern München samt de sultne englændere fra Manchester City og de revanche søgende cataloniere fra Barcelona. Disse hold kommer alle med deres stjerner såsom Jude Bellingham, Mohamed Salah, Harry Kane, Erling Haaland og Robert Lewandowski.




Hvornår starter Champions League?

Dette års Champions League starter d.17 september, og hvor den indledende ligafase vil fortsætte indtil d.30 januar 2025, og hele turneringen kommer i år til at blive aflsluttet med en finale d.31 maj 2025 på det meget velkendte Allianz Arena i Tyskland

Optakt: Champions League med nyt format

Denne Champions League sæson er en sæson for historiebøgerne. For i år markeres der et helt nyt format til den traditionsrige klub turnering. Væk er det klassiske gruppespil med 4 hold i hver gruppe, og ind er kommet til såkaldte “Swiss format”. Det er et stort ligaformat, som man har set blive benyttet i andre sportsgrene.

Derfor er alle 36 hold blevet sat sammen i en stor ligatabel, hvor hvert hold spiller mod otte forskellige modstandere i løbet af de otte runder. Modstanderne er udpeget ved brug af forskellige seedninger, og derefter ved brug af lodtrækning. De otte bedst placerede hold går direkte videre til ottendedelsfinalerne, mens holdene fra niende til 24.pladsen spiller om de resterende pladser i en knockout-fase. Et format der uden tvivl kommer til at sætte sit præg fra starten af.

Ingen danske hold med i dette års Champions League

I år lå det i kortene, at de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland skulle kvalificere sig til dette års Champions League, da man som seedede hold skulle møde de slovakisk mestre Slovan Bratislava i den afgørende kvalrunde. Desværre måtte man lade sig blive besejret af det slovakiske hold efter en hæsblæsende afslutning i Slovakiet, hvor FC Midtjylland var foran langt ind i kampen, inden to hurtige mål til slovakerne vendte kampen på hovedet, og gør at Danmark i år kun har hold med i Europa League og Conference League.

De 36 kvalificerede hold

Før i tiden var der kun 32 hold, som kvalificerede sig til Champions League, men med det nye format er dette antal blevet hævet til 36 hold. De følgende kvalificerede hold fra de forskellige lande er:

  • England (4): Arsenal, Aston Villa, Liverpool, Manchester City
  • Spanien (4): Atlético Madrid, Barcelona, Girona, Real Madrid
  • Tyskland (5): Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Stuttgart
  • Italien (5): Atalanta, Bologna, Inter, Juventus, AC Milan
  • Frankrig (4): Brest, Lille, Monaco, Paris Saint-Germain
  • Østrig (2): Red Bull Salzburg, Sturm Graz
  • Holland (2): Feyenoord, PSV Eindhoven
  • Portugal (2): Benfica, Sporting CP
  • Belgien (1): Club Brugge
  • Kroatien (1): GNK Dinamo Zagreb
  • Tjekkiet (1): Sparta Prag
  • Skotland (1): Celtic
  • Serbien (1): Crvena Zvezda (Røde Stjerne)
  • Slovakiet (1): Slovan Bratislava
  • Schweiz (1): Young Boys
  • Ukraine (1): Shakhtar Donetsk

Holdnyt fra favoritterne

Real Madrid har i år endelig fået hentet megastjernen Kylian Mbappé til klubben fra Paris Saint-Germain.

Liverpool har siden sidste sæson gennemgået ændringer i staben. Efter mange år på posten er Jürgen Klopp nu fortid hos dem, og ind er kommet, hollænderen Arne Slot fra Feyenoord.

Bayern Munchen har ligesom Liverpool skiftet ud på trænerposten. Efter sidste sæson store skuffelse med kun en tredjeplads i Bundesligaen, har man erhvervet sig belgieren Vincent Kompany som ny træner.

I år ser FC Barcelona måske mod bedre tider, da man har hentet den tyske toptræner Hansi Flick til klubben. Derudover har man hentet Europamesteren Dani Olmo til klubben for et højt transferbeløb.

Atletico Madrid har lavet sommeren dyreste transfer med købet af angriberen Julián Álvarez fra Manchester City

Store kampe i vente

Med det nye format får man muligheden for at se de største klubber spille mod hinanden, tidligere end det har været med det gamle format. I den indledende ligafase kommer vil til at se storkampe som:

  • Real Madrid - Dortmund
  • Barcelona - Bayern Munchen
  • Real Madrid - Milan
  • Bayern Munchen - PSG
  • Liverpool - Real Madrid
  • Juventus - Manchester City
  • Dortmund - Barcelona
  • PSG - Manchester City

Alle disse kampe bliver uden tvivl nøglekampe på hver sin måde til at afgøre, hvem der ender med de vigtige top 8 placering efter de spillede 8 runder. Profiler som Vinicius Junior, Kevin de Bruyne, Joshua Kimmich, Virgil Van Dijk og Lamin Yamal kommer i hvert fald til at blive testet fra start af.

Vinderchancerne hos favoritterne

Real Madrid

Som forsvarende mester af turneringen, og med et hold der tæller stjerner som Mbappé, Bellingham, Vinicius Junior, Valverde og mange flere, kommer Real Madrid ind til turneringen som de måske største favoritter, især i forhold til det spillermateriale cheftræner Carlos Ancelotti har på hånden.

Liverpool

Selve holdet på banen har ikke ændret sig det store siden sidste sæson. Det er stadigvæk spillere som Virgil van Dijk og Mohamed Salah, der er de helt store profiler, og som tørster efter at vinde trofæet igen ligesom i 2019. Spørgsmålet er, om den gamle garde kan finde ny magi. Selvbevidstheden siger man skal være med helt fremme, men med ny træner og ny taktik, bliver det meget svært mod de største konkurrenter

Manchester City

Hos engelsk Manchester City har man endnu en sæson i vente som en af de helt store favoritter til Champions League titlen. Ovenpå sidste sæsons exit til Real Madrid efter straffesparkskonkurrence, er man især motiveret til at genvinde titlen. Klubben råder over de samme stjerner fra sidste sæson som Rodri, Kevin De Bruyne, og Erling Haaland. Vi kan i hvert fald forvente at se Pep Guardiola’s tropper med helt fremme til det sidste, hvis de rammer niveauet i de afgørende kampe.

Bayern München

Det tyske storhold Bayern Munchen har masser af rutine fra stjerner som Manuel Neuer og Harry Kane kombineret med ungdommen fra spillere som Jamal Musiala og den nye profil Michael Olise. Med en finale, der bliver spillet på hjemmebane i år, kommer motivationen til at være ekstra stor i truppen og blandt fans. Hvis både offensiven og defensiven kommer til at klikke for holdet, skal man bestemt ikke udelukke tyskerne til at stå med trofæet med de store øre.

FC Barcelona

Med det såkaldte “Flick-ball” kommer vi til at se en ny og måske bedre udgave af Barca. Holdet hviler på skuldrene af den unge Lamin Yamal, som sammen med den rutinerede Robert Lewandowski og danske Andreas Christensen, skal spille trofæet hjem for første gang siden 2015 til storklubben fra Catalonien. Om deres niveau er højt nok i sidste ende til at konkurrerer mod klubber Manchester City og Real Madrid er nok tvivlsomt, men deres type fodbold kommer helt sikkert til at underholde alle i løbet af denne sæson.

Denne sæsons outsiders

Af mulige outsiders til titlen kan der nævnes hold som Bayer Leverkusen, Arsenal, Inter og PSG, der på hver sin måde alle har kvaliteterne til at bide skeer med de største favoritter. Spørgsmålet er bare, om de kan gøre det over hele turneringen, især hvis de når knockout-fasen.

Champions League odds hos nye expekt

Hos nye expekt er man garant for nogle af bedste odds til dette års Champions League.

Hvem er favorit til titlen?

Odds på mestrene fra top 5 ligaerne:

  • Manchester City: Odds 3.50
  • Real Madrid: Odds 4.00
  • Bayer Leverkusen: Odds 21.00
  • PSG: Odds 21.00
  • Inter Milan: Odds 26.00

Ifølge oddsene hos nye expekt er det tydeligt, at dette års favoritter er Real Madrid og Manchester City. De nærmeste konkurrenter er Arsenal, der giver hele odds 10.00 igen, eller Bayern Munchen til odds 11.00. Andre klubber som Liverpool og Barcelona giver hele odds 13, som vinder af turneringen hos nye expekt.

De andre hold skal nok vinde over Manchester City eller Real Madrid, for at have en chance for at vinde titlen. Man kan prøve at forudsige, at i år bliver vinderen en mindre overraskelse fra klubber som Bayer Leverkusen eller Barcelona. Det hele kan meget vel blive afgjort af lodtrækningen i knockout-fasen, hvor Manchester City og Real Madrid har mødt hinanden to år i streg, og vinderen af de opgør endte begge gange med også at vinde hele turneringen.

Hvem bliver topscorer i år?

  • Harry Kane: Odds 2.5
  • Kylian Mbappé: Odds 5.50
  • Erling Haaland: Odds 6.00
  • Mohamed Salah: Odds 17.00
  • Lamin Yamal: Odds 26.00

Dette års topscorer, ifølge oddsene fra nye expekt, ligner at det bliver en tæt kamp mellem turneringens vel nok tre bedste angribere. De alle tre er store profiler og sikre starter hos deres respektive hold. Hvem der står med titlen som topscorer i dette års Champions League, kan meget vel afhænge af, hvem der kommer længst af holdene, man skal derfor heller ikke afskrive angribere som Mohamed Salah eller Lamin Yamal for at vinde titlen.

Ofte stillede spørgsmål om Champions League 2024/25

Hvordan fungerer det nye Champions League format?

Ved dette års Champions League er det et ligaformat med 36 hold, hvor hvert hold spiller mod otte kampe mod otte forskellige modstandere. De bedste otte hold går direkte videre til ottendedelsfinalen, mens de hold placeret fra niende til 24.pladsen spiller playoff-kampe for at komme videre.

Hvilket hold er favoritter til at vinde Champions League 2024/2025?

De to største favoritter til titlen er i år Manchester City og Real Madrid. De bliver skarpt forfulgt af hold som Arsenal, Barcelona og Bayern Munchen ifølge bookmakerne.

Hvornår spilles finalen i Champions League 2024/25?

Finalen spilles i år d.31 maj 2025 på Allianz Arena i Munchen.

Er der nogen danske hold med i Champions League 2024/25?

Nej, der er desværre ingen danske hold med i dette års Champions League, da FC Midtjylland ikke formåede at kvalificere sig som de danske mestre fra Superligaen.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.