nye expekt blog banner

nye expekt Blog

Optakt: Premier League 2024-25 - En ny sæson står for døren

Efter knap tre måneders pause er Premier League endelig tilbage igen, når Manchester United og Fulham fredag den 16. august sparker den nye sæson i gang.

Forventningerne er enorme til den nye sæson, efter en usædvanligt tæt topkamp i 2023/24, hvor der foruden hos Manchester City også længe var titeldrømme i både Arsenal og Liverpool, og ja omkring juletid lignede det faktisk også, at Aston Villa var en reel bejler til titlen.

Mesterskabet havnede dog der, hvor det har for vane at gøre, siden Pep kom til Premier League - nemlig i den blå del af Manchester. Dermed har Manchester City vundet Premier League fire sæsoner i træk, hvilket ingen anden klub tidligere har præsteret.

I den nye sæson får City måske endnu mere kamp end sidst, da der er sket store ændringer hos flere af de andre tophold. Liverpool har nu hollandske Arne Slot i spidsen, mens Tottenham har hentet Dominic Solanke til at udfylde det tomrum, som Harry Kane efterlod sig for et år siden. Chelsea og Manchester United virker også begge til at være et mere robust sted end for et år siden, men for i hvert fald de tre sidste klubber er der nok alligevel ikke den store tro på et mesterskab allerede i denne sæson.

Det er dog ikke kun de store klubber, som bliver interessante at følge i denne sæson. De tre oprykkere har alle deres egen fascinerende historie med sig. I år får vi nemlig et gensyn med Leicester, som stadig har dansk islæt over sig med Mads Hermansen som førstekeeper. Ingen anden engelsk klub har vel haft flere op- og nedture over det sidste årti end netop Leicester, der jo som bekendt helt ud af det blå vandt mesterskabet i 2016.

Også Southampton har masser af Premier League-historie, og klubben som holder til på den engelske sydkyst tog oprykningen efter en sejr i Championship Playoff-finalen mod Leeds.

Den sidste oprykker er et noget mere ubekendt blad i nyere Premier League-regi. Det er således mere end 20 år siden, at Ipswich senest var en del af den bedste engelske række. Men højst overraskende hentede klubben en andenplads i Championship, og dermed sikrede manager Kieran McKenna klubbens anden oprykning på bare to sæsoner.

Det bliver enormt spændende at følge udviklingen hos Ipswich, og om de har niveauet til at være konkurrencedygtige i Premier League, efter at klubben altså for to blot to sæsoner siden var en del af League One.

Sidste sæson viste med tydelighed, hvor svær omstillingen fra Championship til Premier League kan være, da alle tre oprykkere rykkede ned igen med et brag efter en sæson, hvor især Burnley og Sheffield United virkede overmatchet i de fleste af kampene, mens Luton også havde for store udsving i deres præstationer.

Kan nogle af årets tre oprykkere mon klare sig i Premier League denne sæson?

Du kan få optakter til de store kampe samt et udvalg af andre kampe fra Premier League med nye expekt. Læs vores ugentlige optakter ved at trykke på knappen neden for.



Hvilke hold kan overraske i Premier League 2024/25?

I sidste sæson var Aston Villa den helt store overraskelse, da de sluttede på fjerdepladsen og dermed foran klubber som Tottenham, Newcastle, Manchester United og Chelsea.

Aston Villa får svært ved at gentage bedriften denne gang, hvor man nu også skal spille Champions League. Dermed bliver det spændende at se, hvilken klub som kan udfordre de store klubber i den nye sæson.

Newcastle havde sidste år ikke truppen til både at spille Champions League og Premier League, men med en frontangriber som Alexander Isak, kan Newcastle forhåbentlig spille med om pladserne i Champions League denne sæson. Hvis den traditionsrige nordengelske klub kan ende i top 4, giver det pengene 3 gange igen.

Det skal også blive meget interessant at følge Crystal Palace, som oplevede en revitalisering, efter at Oliver Glasner overtog holdet tilbage i februar måned. London-klubben har dog sagt farvel til den store profil Michael Olise, ligesom også Eze er blevet rygtet væk. Hvis den driblestærke offensivspiller bliver solgt, får Palace formentlig svært ved at slutte der, hvor det er rigtigt sjovt. Du kan hente odds 2.40 på en top-10 placering til Glasners mandskab.

Stor tiltro kan der også være til Marco Silvas Fulham-mandskab, som med tilgangen af Arsenal-talentet Emile Smith Rowe ser særdeles interessante ud offensivt. Den unge brasilianer Rodrigo Muniz havde for eksempel en flot sæson i Premier League, og han scorede i alt ni gange, selvom han blot startede 18 kampe fra start. Hvis Fulham kan overraske positivt og slutte i top-10 kan du hente odds 4.50.



Hvad er nyt forud for 2024/25 sæsonen i Premier League?

Hele fem nye Premier League managers er at finde ude på sidelinjen i denne sæson.

Mest profileret er naturligvis Arne Slot i Liverpool, men også i Chelsea bliver det spændende at følge Enzo Maresca. Ipswich er lykkedes med at holde fast i succestræneren Kieran McKenna, mens Southampton har unge Russell Martin som chefdirigent. Endelig er den tyske trænerkomet på blot 31 år, Fabian Hurzeler, manden som står i spidsen for det meget interessante Brighton-mandskab.

Brighton bliver fra et dansk perspektiv meget spændende at følge, da tidligere Superliga-spillere som Simon Adingra og ikke mindst Yankuba Minteh nu er at finde i den sydengelske klub. Det skal blive spændende at se, om Hurzeler kan videudvikle på det projekt, som tidligere havde de Zerbi ved roret.

I det hele taget er der store forventninger til mange unge spillere i denne sæson, hvor norske Oscar Bobb blandt andet har imponeret stort i preseason, og han blev man of the match i Community Shield-sejren over Manchester United. Desværre er der forlydender om, at Bobb er rendt ind i en alvorlig skade.

En anden ung spiller, som imponerede i den kamp var Uniteds Amad Diallo, som jo i sidste sæson huskes for sit flotte sejrsmål i FA Cuppen mod Liverpool. Blandt mange United-tilhængere er der i år håb om, at den driblestærke ivorianer kan blive en fast del af startopstillingen.

I Chelsea var der sidste år store planer med Christopher Nkunku, men hans lange skadespause betød, at han kun spillede en marginal rolle. Men franskmanden har set skarp ud i preseason, og kan blive en af sæsonens store profiler.



Hvem kan vinde og hvem rykker ned?

Der er på papiret to store kandidater til mesterskabet i denne sæson. Blandt disse er naturligvis, Man City, som med fire titler på stribe og en trup med navne som Ruben Diaz, Rodri, Foden og Haaland må være mandskabet, som inden starten løber med favoritværdigheden. Manchester City har vundet Premier League seks ud af de sidste syv sæsoner, men det virker ikke som om, at der er den mindste smule mæthed at spore hos Guardiola & Co. Hvis Manchester City igen tager titlen, kan du hente odds 2.20.

Holdet med de bedste chancer for at vælte de lyseblå af pinden må være Arsenal, som har taget andenpladsen i de sidste to sæsoner. Især i 2023/24 imponerede The Gunners, og det var først i allersidste spillerunde, at mesterskabet blev afgjort.

Arsenal har oprustet med Riccardo Calafiori inden denne sæson, og Mikel Artetas unge hold må forventes blot at blive endnu bedre i denne sæson med erfaringen fra den seneste titeldyst. Hvis Arsenal kan forbedre andenpladsen med et mesterskab, giver det pengene 2.85 igen.

Hos sidste sæsons nummer 3, Liverpool, er der store spørgsmål, der skal besvares, når den nye manager Arne Slot skal forsøge at løfte den tunge arv efter Jurgen Klopp.

Der er ikke sket den store udskiftning i Merseyside-klubbens trup henover sommeren, men med spillere som Van Dijk, Salah og Jota skal man bestemt ikke udelukke Liverpool som mesterskabskandidat.

Det kan blive en rigtig god investering, hvis man kan forudsige et mesterskab til ‘the Reds’, da de inden sæsonstart giver indsatsen 8 gange igen.

I den modsatte ende af tabellen bliver det som tidligere skrevet formentlig en nedrykningskamp, som ingen af de tre oprykkere kan sige sig fri for at blive en del af.

Leicester har som bekendt mistet deres manager til Chelsea, hvortil også ‘The Foxes’ måske bedste spiller Kiernan Dewsbury-Hall er skiftet. For Ipswich har truppen på papiret slet ikke nok kvalitet til at spille Premier League, men med magiske McKenna kan det bestemt ikke udelukkes, at de overrasker positivt.

Endelig må succeskriteriet i Southampton også være ren overlevelse. The Saints har en trup, der ikke just emmer af Premier League-kvalitet, så alt skal gå op i en højere enhed, hvis klubben skal blive oppe i Premier League.

Nottingham Forest var en del af nedrykningskampen i sidste sæson, men der har været fremgang at spore under Nuno Espirito Santos ledelse, og med spillere som Morgan Gibbs-White, Antony Elanga samt nyindkøbet Elliott Anderson bør Forest være bedre rustet til at holde sig over stregen i denne sæson.

Et andet hold som, igen i år, kan blive en del af nedrykningskampen er ‘danskerklubben’ Brentford. Ivan Toney er stadig ikke blevet solgt, men det virker ikke videre sandsynligt, at englænderen bliver i Brentford. Og selvom Bryan Mbuemo til dels kan udfylde det tomrum, som Toney formentlig efterlader, virkede Brentford i store dele af sidste sæson, som et hold der blev overmatchet i mange af kampene. Hvis Thomas Frank ender som den første Premier League-manager til at miste jobbet i den nye sæson, giver det pengene 19 gange igen.



Spørgsmål og svar

Hvornår starter Premier League-sæsonen 2024/25?

Premier League-sæsonen 2024/25 begynder fredag den 16. august, når Manchester United møder Fulham.

Hvor mange hold er med i Premier League?

Der er i alt 20 hold i Premier League. De tre oprykkere i denne sæson er Leicester, Ipswich og Southampton.

Hvem er favorit til at vinde Premier League?

Manchester City er favorit til at vinde deres femte mesterskab i træk. Arsenal forventes at blive deres største konkurrent, mens også Liverpool er en outsider til titlen. Alle øvrige hold har hver under 5% chance for at vinde mesterskabet ifølge bookmakerne.

Hvem bliver topscorer i Premier League i 2024/25?

Erling Haaland er blevet topscorer i de to seneste sæsoner, og han er igen storfavorit til at blive topscorer foran Mo Salah og Alexander Isak.

Hvor mange kampe spilles der i Premier League i 2024/25?

Der spilles i alt 380 kampe i Premier League fordelt over 38 runder. Sidste spillerunde finder sted i slutningen af maj måned 2025.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.