nye expekt blog banner

nye expekt Blog

Premier League 2023/24: Et tilbageblik

Hvem vandt Premier League 2023/24 og hvem rykkede ned? Manchester City tog sig af mesterskabet, mens Burnley, Luton og Sheffield United tog turen ned. Havde du allerede glemt det? Få her hele overblikket over sidste sæson.

Husker du Premier League-sæsonen i 2023/24?

Premier League-sæsonen i 2023/24 bød på masser af fantastisk underholdning og store dramaer. Men i sidste ende sluttede det, som det også havde gjort i de tre foregående sæsoner med Manchester City som engelske mestre. Der var dog længe stor kamp om førstepladsen i ligaen, og selv inden sidste spillerunde havde udfordrerne fra Arsenal stadig en teoretisk mulighed for at ende med guldet, inden deres afsluttende kamp mod Everton.

Manchester City hentede dog den nødvendige sejr i sidste spillerunde mod West Ham, hvor det var Phil Foden som nok en gang var kampafgørende, og englænderen endte med hele 19 ligamål. Det var dog ikke nok til titlen som topscorer i Premier League, da hans holdkammerat Erling Haaland nettede hele 27 gange, hvilket var fem mål mere end Cole Palmer, som sluttede som nummer to på topscorerlisten.

Sæsonen huskes også for meget svingende præstationer fra både Manchester United og Chelsea, mens Unai Emerys Aston Villa-mandskab var den helt store positive overraskelse. Villa-mandskabet præsterede at besejre både Manchester City og Arsenal inden for tre dage i december måned, hvilket medførte at Birmingham-klubben blev nævnt som en reel mesterskabskandidat. Siden gik luften dog en smule ud af Villa-ballonen, som altså endte sæsonen på en fjerdeplads.

Mindre positivt var det for sidste sæsons tre oprykkere. Der var nemlig ikke de store overraskelser i bunden af tabellen, da Luton, Burnley og Sheffield United alle måtte tage turen tilbage til the Championship.

Mesterskabskampen i 2023/24

Manchester City var store favoritter inden starten på sæsonen 2023/24, men de skulle vise sig at få kamp helt til det sidste.

Arsenal og Liverpool udgjorde således sammen med City et forrygende trekløver i en mesterskabskamp, som længe var helt åben. Erling Haaland var på trods af sine 27 mål ikke lige så frygtindgydende som sæsonen før, og Arsenal havde med afstand ligaens bedste defensiv. I sidste ende manglede London-klubben dog det sidste, og sluttede to point efter City, på trods af at Arsenal kun tabte en Premier League-kamp efter nytår.

Heller ikke Liverpool kunne matche City, og dermed blev det til et trist farvel for den karismatiske tyske manager Jurgen Klopp, som sagde farvel til Merseyside efter ni år i det engelske, og hvor mesterskabet i 2019/20 var den helt store triumf.

Efter de tre tophold sluttede Aston Villa på den vigtige fjerdeplads, og dermed kvalificerede klubben sig til Champions League på bekostning af Tottenham og Chelsea, som tog sig af de næste to pladser.

Chelsea havde en meget blandet sæson, men London-klubben sluttede stærkt af, og udover en fantomsæson af Cole Palmer, endte den ellers ofte udskældte Nicolas Jackson faktisk også med hele 14 ligascoringer.

Newcastle og Manchester United var alt for ustabile, og begge mandskaber var også hårdt ramt af skader gennem store dele af sæsonen, men på trods af dette kan ingen af klubberne være tilfredse med en slutplacering som henholdsvis nummer syv og otte.

Længere ned i tabellen var danskerklubben Brentford en del af nedrykningskampen, men Thomas Franks klub klarede frisag efter en sæson, hvor man jo i lang tid var uden den store talisman Ivan Toney, som havde fået en karantæne i kølvandet på sin gamblingsag.

Nedrykningskampen

Premier League-sæsonen i 2023/24 bød på en nedrykningskamp, som var højdramatisk både inde for og uden for kridtstregerne. Således blev Everton i alt idømt en pointstraf på otte point for brud på reglerne omkring Financial Fairplay, mens også Nottingham Forest modtog en straf på fire point. Begge klubber klarede dog frisag på trods af straffene, og dermed blev det de tre oprykkere Luton, Burnley og Sheffield United, som blev sendt ud af Premier League 2023/24.

Brentford var overraskende også en del af nedrykningskampen, hvor fraværet af stjerneangriberen Ivan Toney var særdeles mærkbart. Brentford var i sæsonen 2022/23 sluttet på en flot niendeplads, og derfor var det de færreste, som havde regnet med, at klubben skulle komme i nedrykningsfare. Klubben fastholdte dog tilliden til Thomas Frank, og danskeren fik i sidste ende reddet en 16. plads hjem med 13 point ned til nedrykningsstregen.

De vildeste Premier League-kampe i 2023/24

I alt 380 Premier League-kampe blev der spillet i 2023/24 - ja, faktisk fik vi næsten 381 kampe, da kampen mellem Bournemouth - Luton skulle spilles om efter Tom Lockyers forfærdelige kollaps på banen. Med så mange kampe, kan det være svært at vælge de mest underholdende, men her kommer vores bud på en top 3 over de bedste kampe i Premier League i 2023/24

Chelsea - Manchester City 4-4

Publikum fik i den grad noget for pengene den 12. november 2023, hvor Cole Palmer stod over for sine gamle holdkammerater fra Manchester City. Efter de første 45 hæsblæsende minutter stod det 2-1 til Chelsea, men i 1. halvlegs overtid fik Manuel Akanji udlignet til 2-2. Kort efter pausen gjorde Haaland det til 3-2, inden Nicolas Jackson fik udlignet med en lille halv time igen. Dermed lignede det 3-3 og en pointdeling, men da Rodri dukkede op få minutter før tid og gjorde det til 4-3, så det ud til, at City nok en gang skulle ende med de tre point. Men fem minutter inde i overtiden slog kølige Cole Palmer til fra elleve-meter pletten og dermed endte det 4-4 i en helt vanvittig kamp.

Chelsea - Manchester United 4-3

Det må siges, at Chelsea var involveret i nogle uforglemmelige kampe i 2023/24-sæsonen. Eksempelvis vandt Chelsea 4-1 over et Tottenham-mandskab, som på trods af to udvisninger angreb på livet løs i en spektakulær kamp i november måned. Endnu vildere var det dog i april måned, da Chelsea havde besøg af Manchester United. London-klubben tog en tidlig 2-0-føring, inden United fik udlignet inden pausen. I anden halvleg scorede Garnacho til 3-2, og det var også stillingen dybt inde i overtiden. Men takket være to scoringer af Cole Palmer i henholdsvis det 10. og 11. overtidsminut endte det med en 4-3-sejr til hjemmeholdet. Det var en kamp som for alvor gav Palmer heltestatus på Stamford Bridge, og et nederlag som gav masser af ammunition til Ten Hags kritikere.

Liverpool - Fulham 4-3

Anfield Road har lagt bane til mange historiske comebacks gennem tiden, og i kampen mod Fulham i december 2023, udspillede sig der et drama af de helt store. Da Fulham med ti minutter tilbage af kampen bragte sig foran med 3-2, lignede det ellers et sensationelt nederlag til Liverpool. Men tre minutter før tid fik Endo udlignet, og kort før slutfløjt kunne Trent Alexander-Arnold så hamre bolden i nettet til 4-3.

De største spillere i 2023/24

Premier League er hjemsted for en række af verdens største fodboldspillere, og derfor var det også en ren stjerneparade af spillere, som udgjorde toppen på topscorer-listen i 2023/24.

Erling Haaland - 27 mål

Den nu 24-årige nordmand bragede ind på Premier League-scenen i 2022/23, hvor det blev til vanvittige 36 Premier League-mål. Helt lige så skarp var det norske unikum ikke i sidste sæson, hvor hans 27 mål dog alligevel var nok til at blive sikker topscorer i ligaen.

Cole Palmer - 22 mål

Den tidligere Manchester City-spiller blev fra start af en publikumsyndling på Stamford Bridge. Den 22-årige englænder lavede foruden sine 22 ligamål også hele 11 assists, og dermed var han direkte involveret i mere end 40% af alle Chelseas scoringer i sidste sæson.

Alexander Isak - 21 mål

Den høje svensker var især i sæsonens sidste halvdel helt ustoppelig, og han ligner i den nye sæson en reel udfordrer til Haaland i toppen af topscorerlisten, hvis den tidligere Sociedad-spiller kan holde sig fri fra skader.

Udover de tre ovenstående goalgetters var også spillere som Ollie Watkins, Phil Foden, Dominic Solanke og Mo Salah at finde i top-10 på topscorer-listen. Det bliver interessant at se, om nogle af disse kan give Haaland kamp til stregen i kampen om topscorer-titlen i den nye sæson.

Faktisk var Ollie Watkins noget overraskende den spiller med flest assists i Premier League i 2023/24. Hele 13 måloplæg blev det til for Watkins, som dermed noterede sig for to styks mere end Palmer, som var den næstbedste assistmager.

Du kan spille på Premier League i den nye sæson her:



Spørgsmål og svar

Hvem vandt Premier League i sæsonen 2023/24?

Manchester City vandt mesterskabet i 2023/24. Det var fjerde gang på stribe, at de vandt Premier League, hvilket ingen klub har præsteret tidligere.

Hvem blev topscorer i Premier League i 2023/34?

Norske Erling Haaland blev for anden sæson ude af to mulige topscorer i Premier League, da han scorede 27 mål.

Hvem rykkede ned fra Premier League i 2023/24?

Det blev de tre oprykkere, som endte under nedrykningsstregen, da Luton, Burnley og Sheffield United endte nederst i tabellen.

Hvilke hold skuffede mest i Premier League 2023/24?

Både Chelsea og Manchester United havde en skuffende liga-sæson, hvor begge mandskaber gik glip af Champions League-pladserne og sluttede som henholdsvis nummer seks og otte i Premier League.

Hvilke hold kvalificerede sig til Champions League i sidste sæson?

Manchester City, Arsenal, Liverpool og Aston Villa tog sig af pladserne i top fire i Premier League i 2023/24. Dermed skal disse klubber spille Champions League i den nye sæson.


Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.