nye expekt blog banner

nye expekt Blog

Hvem rykker ned fra Premier League 2024/25?

Den nye Premier League-sæson nærmer sig med hastige skridt, og endnu en vild sæson i Englands bedste række står foran os.

Guardiolas Manchester City skal forsøge at fortsætte deres dominans i toppen, men i bunden er kapløbet om at overleve lige så spændende.

Som de så ofte er, er den nyoprykkede trio af klubber blandt favoritterne til øjeblikkelig nedrykning – hvor Leicester, Ipswich og Southampton er ivrige efter at undgå nedrykning til Championship med det samme.

Efter sidste sæsons prøvelser og trængsler er oddsene på Everton lave, men også klubber som Nottingham Forest, Wolves, Brentford og Fulham er blandt de klubber, som markedet forventer vil slide med det i den tunge ende af tabellen.



Lavmålet fra 2023/24-sæsonen

Sidste sæson hævede barren for underpræstationer, da Luton Town til sidst bukkede under sammen med Burnley og Sheffield United.

Sheffield United var nærmest ude af ligaen fra starten, mens Burnleys ønske om at forblive tro mod Kompanys filosofi førte til deres død, men forhindrede ikke Vincent Kompany i at blive ansat i Bayern München. Luton spillede fremadrettet, modigt og positiv fodbold, men til sidst var deres løjer på Kenilworth Road ikke nok.

De tre mandskaber satte et rekordlavt antal point for en bund-tre i Premier League. Det blev til 76 point samlet - samme antal som Cardiff City, Fulham og Huddersfield sluttede med i 2018-19.

Oddsene for nedrykkere for denne sæson viser, at de tre oprykkede klubber er favoritter til nedrykning, men det er værd at bemærke, at sidste sæson kun var anden gang i Premier League-æraen, at skæbnen har ramt alle tre, nye drenge i klassen.

Leicester kan være i problemer

Leicester lignede sikre oprykkere i sidste sæson, men det gik skævt mod slutningen af sæsonen. Heldigt for dem vaklede Ipswich og Leeds også og dermed vendte Leicester tilbage til Premier League under ledelse af den nu tidligere manager Maresca.

Steve Cooper er hentet ind og han har i det mindste erfaring med nedrykningskampen fra sin tid i Nottingham Forest.

Både Forest og Leicester ventes at skulle kæmpe for at undgå nedrykning i næste sæson.

Leicester mangler stadig forstærkninger, og The Foxes bliver sat i forbindelse med den japanske playmaker Reo Hatate, selvom den tidligere manager hos Leicester Brendan Rodgers, måske har noget at sige om det. Kalvin Philips er et andet navn, der sættes i forbindelse med klubben fra King Power Stadium.

At holde på målmand Mads Hermansen kan blive endnu vigtigere, og Leicester menes at forlange 40 millioner pund for danskeren.

Der er odds 1.40 på Leicester City som nedrykkere - pr. 9. august 2024.

Tractor Boys har det hele at bevise

Ipswich Town var overraskelsen i Championship i sidste sæson, og Kieran McKenna førte Tractor Boys til automatisk oprykning.

Dermed sluttede de sig til en lille gruppe af klubber der har opnået to oprykninger i streg for at nå Premier League. De to andre klubber til at klare den bedrift overlevede faktisk i Premier League blandt de store drenge. En af dem var Southampton - Saints sluttede sig til Leicester og Ipswich efter at have vundet play-offs.

At beholde McKenna kan vise sig at være det største plus for Ipswich denne sommer, selvom han er dukket op som en mulig kandidat til at erstatte Gareth Southgate som Englands boss, og det kan være en hård opgave at holde på ham, hvis rygterne viser sig at holde.

Der er odds 1.72 på Ipswich som nedrykkere - pr. 9. august 2024.

Nottingham Forest blandt favoritterne til nedrykning

Nuno Espirito Santo formåede at afværge nedrykning efter ankomsten til City Ground i december, men den overlevelse havde lige så meget at gøre med de tre hold, der rykkede ned som simpelthen var for dårlige til at kunne overleve.

Det lave pointtal var forbløffende, og Forest - på 17. pladsen - lå lidt i ingenmandsland, syv point efter Brentford umiddelbart over dem.

Den tidligere Wolves-boss havde indledende succes i Premier League, men det føles som et stykke tid siden efter hans mislykkede ophold i Tottenham og tiden i Saudi-Arabien.

Portugiseren havde bedre kvalitet til sin rådighed på Molineux, og den massive gennemgang af spillere, er fortsat et problem hos Forest.

Historien fortæller os, at et af de oprykkede hold vil formentlig vil overleve, og kriseklubben Everton er måske ikke så dårlige som de var i sidste sæson. Dermed kan Nottingham Forest være på lånt tid i Premier League.

Der er odds 3.00 på Nott. Forest som nedrykkere - pr. 9. august 2024.

Vil du spille på vores valgte hold som nedrykkere, kan du finde oddsene her neden for:



Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.