nye expekt Blog

Favoritter til Wimbledon 2024: Hvem vinder?

Det bliver igen to uger med stor spænding og verdensklasse tennis, når det grønne græs ved All England Club igen er vært for Wimbledon i 2024.

Der er masser af gode historier at dykke ned i på både herre- og damesiden inden turneringen serves igang.

Den nye generation af herre-tennistalenter er brudt frem på scenen ført an af Jannik Sinner og Carlos Alcaraz, der jagter 'de fire stores' rekorder og titler.

Men det bliver ikke uden kamp; Novak Djokovic er overbevist om, at han kan stå distancen, hvis kroppen kan holde til syv runders marathon-tennis, det vil kræve at nå finalen.

På damesiden er det helt åbent igen i år, og det er svært at pege på en tydelig favorit i en turnering, der har haft en ny vinder hvert år siden 2017.

Verdens nummer 1 Iga Swiatek vil naturligvis byde ind på en favoritposition til at tage titlen, men de seneste Grand Slam vindere Aryna Sabalenka, Elena Rybakina, og Coco Gauff vil helt sikkert også have chancen for at vinde turneringen.

Her er vores bud på de to vindere:

Jannik Sinner som vinder til odds 2.75

Det er klart at Carlos Alaraz som forsvarende Wimbledon-mester naturligvis har gode chancer for at gentage bedriften, men formen er ikke den bedste - især efter en bekymrende indsats ved Queen's Club-turneringen.

Spanieren blev simpelthen udspillet af Jack Draper ved turneringen og ligner nu blot en 3.-seedning ved Wimbledon. Djokovic bliver formentlig 2.-seeded og skal dermed spille i den modsatte ende af turneringen end Alcaraz og Sinner.

Men Djokovic er et spørgsmålstegn: Han er lige blevet opereret i knæet og har ikke spillet siden han trak sig fra French Open-kvartfinalen med en skade.

Man skal aldrig sige aldrig med en klassespiller som Djokovic, men vi foreslår altså at satse på Sinner, der er en spiller på vej frem og han er desuden i topform.

Italieneren har gjort store skridt de senere år på græs og siden sin semifinale ved Wimbledon i 2023, har han nået to yderligere Grand Slam-semifinaler.

Den 22-årige italiener vandt Australian Open tidligere på året, hvor han demonstrerede sin evne til at overkomme svære vilkår på sin vej til finalen.

Sinners hårdtslående stil kan vise sig at være supereffektiv på græs, som han også demonstrerede, da han vandt titlen i Halle tidligere i juni. Derfor satser vi på Sinner.



Elena Rybakina som vinder til odds 6.00

Marketa Vondrousovas sejr sidste år gik i den grad imod trenden i dametennis på Grand Slam-niveau de senere år, da otte af de seneste ni titler er vundet af enten Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina eller Coco Gauff.

Swiatek er den første kvindelige spiller til at vinde tre Grand Slam-titler inden sin 22-års fødselsdag siden Maria Sharapova, og hun kunne endda fejre sin femte Grand Slam-titel ved Roland Garros tidligere på sommeren.

Det er dog ikke lykkedes Swiatek at komme videre fra kvartfinalerne ved Wimbledon endnu, og det er derfor ikke lige til at pege på en favorit at satse sin indsats på.

Coco Gauff er 2.-seedet ved turneringen, men hun har endnu ikke klaret sig videre fra fjerde runde i to tidligere forsøg ved turneringen. Hun er kun 20 år gammel, så hendes tid skal nu nok komme ved Wimbledon.

Kun én spiller under 23 har vundet Wimbledon siden Maria Sharapova gjorde det i 2004, så det er svært at se Coco Gauff gå hele vejen denne gang.

Verdens nummer tre, Aryna Sabalenka gjorde det fremragende, da hun forsvarede sin Australian Open-titel tidligere på året, men hun tabte i kvartfinalen ved French Open og hun måtte trække sig fra kvartfinalen med en skade ved hendes eneste græs-turnering for nylig.

Dermed ligner Rybakina det bedste bud på en vinder af turneringen - en turnering hun i øvrigt vandt senest i 2022.

Hun trak sig godt nok tidligere på året ved turneringen i Berlin, men Rybakina har tidligere været hurtig til at komme sig og har angiveligt kunne forberede sig til turneringen uden problemer.



Vores Partner
3F Superliga

Trustly
Apple Pay
Skrill
MobilePay
Visa
Mastercard
Spillemyndigheten
ROFUS
Spillemyndigheten
Spillbranchen

LeoVegas Gaming plc. opererer under licenser udstedt af (Spillemyndigheden), som holder operationen af spiltjenester under tilsyn i Danmark. LeoVegas Gaming plc. besidder casinolicens med nummer (21-70665) udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026. LeoVegas Gaming plc. besidder også en spillelicens til at udbyde sportsspil i Danmark med nummer (21-70665), udstedt d. 3. oktober 2021 og gældende indtil d. 2. oktober 2026.

Har du brug for yderligere råd og vejledning om ansvarligt spil og spilafhængighed, kan du kontakte Spillemyndighedens hotline StopSpillet eller udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS.

Spil kan være vanedannende. Spil ansvarligt.18+

Vi er desværre ikke tilgængelige i dit område!

Du besøger en version af vores hjemmeside, der ligger uden for dit område.